.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Lök
100
Grönkål, skuren
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Kycklingbröstfilé
2
Rosmarin
1
Vitlöksklyfta
1
Äpple
1
Rödlök
1
Gurka, piccolo
1
Citron
3.33
Smör (steg 2)
13.33
Mjölk (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 200ᵒC. Grovriv potatis (skalning är valfritt) och lök. Skär bort stjälkarna på grönkålen och finhacka bladen.
Blanda potatis, lök, grönkål, mjölk*, matlagningsgrädde, en generös nypa salt* och peppar* i en bunke. Fördela potatisblandningen jämnt i en stor ugnsform. Skär smöret* i tunna skivor och placera ovanpå. Toppa med panko. Baka gratängen i 30-35 min i ugnen.
Finhacka rosmarinblad och vitlök. Blanda rosmarin, vitlök och olivolja* i en skål. Lägg kycklingfiléer i skålen och låt marineras i 5-10 min medan du förbereder salsan.
Halvera citron. Finhacka äpple, rödlök och gurka.Blanda äpple, rödlök, gurka, en skvätt citronjuice, olivolja*, salt* och peppar* i en skål. TIPS: Tillsätt med citronjuice efter smak.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléer i 5-7 min per sida. VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Häll i kvarvarande marinad i pannan.
Servera kycklingfiléerna tillsammans med potatisgratäng och äppelsalsa.