Kyckling och potatis älskas av hela familjen, och ikväll kommer alla att jubla när tallrikarna sätts fram. De kommer nämligen att vara späckade med rostad kyckling, potatismos med timjan, stekt brysselkål och broccoli och en ljuvlig senapssås med citron!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 portionspåse
Timjan
300 g
Kycklingbröstfilé
150 g
Brysselkål
250 g
Broccoli
1 st
Ekologisk citron
4 g
Kycklingbuljong
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
efter behov
Smör (steg 1)
2 msk
Mjölk (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 dl
Vatten (steg 5)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala potatis och tärna i 2 cm stora bitar. Plocka timjanblad [2 stjälkar | 4 stjälkar]. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa tillsammans med timjanblad, mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tillsätt eventuellt en klick smör* och en nypa peppar*, och sätt åt sidan under lock.
Krydda kyckling med nypa salt* på båda sidor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Överför kyckling till en plåt med bakplåtspapper och rosta i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Ansa och halvera brysselkål. Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Skala broccolistjälken och tärna i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på hög värme. Stek brysselkål och broccoli i 2-3 min, tills gyllene. Tillsätt en generös skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*. Ställ åt sidan.
Vispa ihop vatten* [1 dl | 2 dl] och vetemjöl* [½ msk | 1 msk] i en liten skål. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt mjölmix, kycklingbuljong och senap. Rör tills buljongen är upplöst. Krydda med peppar* och en skvätt citronjuice. TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten* om såsen är för tjock.
Skär kyckling i 2 cm skivor. Lägg upp potatismos, brysselkål, broccoli och kyckling på tallrikar. Skeda över senapssås på kycklingen.