Rostad kyckling och senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad kyckling och senapssås

Rostad kyckling och senapssås

med sauterad brysselkål och potatismos

Kyckling och potatis älskas av hela familjen, och ikväll kommer alla att jubla när tallrikarna sätts fram. De kommer nämligen att vara späckade med rostad kyckling, potatismos med timjan, stekt brysselkål och broccoli och en ljuvlig senapssås med citron!

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 portionspåse

Timjan

300 g

Kycklingbröstfilé

150 g

Brysselkål

250 g

Broccoli

1 st

Ekologisk citron

4 g

Kycklingbuljong

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör (steg 1)

2 msk

Mjölk (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 dl

Vatten (steg 5)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2295 kJ
Energi (kcal)549 kcal
Fett11.4 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater57.3 g
varav socker11.8 g
Protein49.3 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga potatismos
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala potatis och tärna i 2 cm stora bitar. Plocka timjanblad [2 stjälkar | 4 stjälkar]. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa tillsammans med timjanblad, mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tillsätt eventuellt en klick smör* och en nypa peppar*, och sätt åt sidan under lock.

Rosta kyckling
2

Krydda kyckling med nypa salt* på båda sidor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Överför kyckling till en plåt med bakplåtspapper och rosta i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Ansa och halvera brysselkål. Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Skala broccolistjälken och tärna i 2 cm stora bitar.

Stek brysselkål och broccoli
4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på hög värme. Stek brysselkål och broccoli i 2-3 min, tills gyllene. Tillsätt en generös skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*. Ställ åt sidan.

Koka senapssås
5

Vispa ihop vatten* [1 dl | 2 dl] och vetemjöl* [½ msk | 1 msk] i en liten skål. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt mjölmix, kycklingbuljong och senap. Rör tills buljongen är upplöst. Krydda med peppar* och en skvätt citronjuice. TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten* om såsen är för tjock.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm skivor. Lägg upp potatismos, brysselkål, broccoli och kyckling på tallrikar. Skeda över senapssås på kycklingen.