Rostat anklår och brunsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostat anklår och brunsås

Rostat anklår och brunsås

med ugnsstekt potatis och syrlig rödkålssallad

Anka smakar fantastiskt, och passar perfekt när det är dags att lyxa till det med en riktigt god helgmiddag. Och bäst av allt – med det här receptet behöver du inte tillbringa timmar i köket! Vi rostar våra anklår med timjan i ugnen och ugnsbakar samtidigt potatis. Rättens gröna tillbehör blir en kålsallad med apelsin och granatäpple och en smarrig senapsdressing. Till sist fulländar vi middagen med lingonsylt och en klassisk brunsås.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Senap
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Timjan

1 st

Apelsin

½ st

Granatäpple

1 portionspåse

Bladpersilja

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

75 g

Rödkål, förskuren

50 g

Lingonsylt

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

200 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

430 g

Sous vide-anklår, confiterat

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3895 kJ
Energi (kcal)931 kcal
Fett44.2 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater73.8 g
varav socker35.2 g
Protein55.5 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Rosta anklår
2

Under tiden, finhacka timjan.

Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper, med skinnsidan uppåt.

Släng resterande sky från förpackningen.

Krydda skinnet med salt och timjan och tillaga i ugnen i 30 min.

Förbered frukt
3

Finhacka persilja.

Skär bort botten och toppen på apelsinen, skär sedan bort skalet runt om. Var noga med att skära bort allt det vita från skalet. Skär den sedan i 2 cm stora bitar, ta bort eventuella kärnor.

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda sallad
4

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], senap [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en stor skål.

Rör ner rödkål i senapsdressingen.

Vänd ner apelsin, persilja och granatäpple i skålen med kål.

Laga sås
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Blanda brunsås, vatten [1/2 dl | 1 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i stekpannan. Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Under tiden, grovhacka mandlar.

Servera
6

Lägg upp potatis och anklår på tallrikar och toppa med brunsås.

Servera med sallad och lingonsylt.

Toppa sallad med mandlar.