Anka smakar fantastiskt, och passar perfekt när det är dags att lyxa till det med en riktigt god helgmiddag. Och bäst av allt – med det här receptet behöver du inte tillbringa timmar i köket! Vi rostar våra anklår med timjan i ugnen och ugnsbakar samtidigt potatis. Rättens gröna tillbehör blir en kålsallad med apelsin och granatäpple och en smarrig senapsdressing. Till sist fulländar vi middagen med lingonsylt och en klassisk brunsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Timjan
1 st
Apelsin
½ st
Granatäpple
1 portionspåse
Bladpersilja
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
75 g
Rödkål, förskuren
50 g
Lingonsylt
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
200 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
430 g
Sous vide-anklår, confiterat
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka timjan.
Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper, med skinnsidan uppåt.
Släng resterande sky från förpackningen.
Krydda skinnet med salt och timjan och tillaga i ugnen i 30 min.
Finhacka persilja.
Skär bort botten och toppen på apelsinen, skär sedan bort skalet runt om. Var noga med att skära bort allt det vita från skalet. Skär den sedan i 2 cm stora bitar, ta bort eventuella kärnor.
Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], senap [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Rör ner rödkål i senapsdressingen.
Vänd ner apelsin, persilja och granatäpple i skålen med kål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.
Blanda brunsås, vatten [1/2 dl | 1 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i stekpannan. Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.
Under tiden, grovhacka mandlar.
Lägg upp potatis och anklår på tallrikar och toppa med brunsås.
Servera med sallad och lingonsylt.
Toppa sallad med mandlar.