Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Fritters är helt enkelt stekta biffar, och kan bestå av både kött och grönsaker. Här gör vi en smakrik variant med riven rotselleri som steks gyllenbruna och sedan toppas med crème fraiche och kallrökt lax. Som tillbehör serverar vi kokt potatis som får sällskap av smör och citronpeppar och en fräsch gurksallad med dill, citron och äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
1 st
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
2 g
Citronpeppar
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
400 g
Småpotatis
1 st
Äpple
1 st
Gurka
1 portionspåse
Dill
½ st
Citron
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Lök
1 st
Ägg (steg 2)
1.5 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.
Under tiden, skala och riv rotselleri grovt.
Finhacka lök [1/2 st, 2P].
Blanda rotselleri, finriven ost, grönsaksbuljong, lök, ägg [1 st | 2 st], mjöl [11/2 msk | 3 msk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål och ställ åt sidan.
Grovhacka gurka och dill.
Halvera, kärna ur och grovhacka äpple.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda gurka, dill, äpple, citronsaft [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Klicka ut rotselleriblandning till fritters i stekpannan med en sked (2 per person).
Platta till fritters med en stekspade och stek i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande blandning.
TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.
Vänd ner smör [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronpeppar i potatis precis innan servering.
Lägg upp potatis, rotsellerifritters och gurksallad på tallrikar.
Toppa fritters med crème fraiche och kallrökt lax.