Rotsellerifritters och kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rotsellerifritters och kallrökt lax

Rotsellerifritters och kallrökt lax

med gurksallad och crème fraiche

Fritters är helt enkelt stekta biffar, och kan bestå av både kött och grönsaker. Här gör vi en smakrik variant med riven rotselleri som steks gyllenbruna och sedan toppas med crème fraiche och kallrökt lax. Som tillbehör serverar vi kokt potatis som får sällskap av smör och citronpeppar och en fräsch gurksallad med dill, citron och äpple.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Selleri
Fisk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

1 st

Gurka

400 g

Småpotatis

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Dill

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Lök

2 g

Citronpeppar

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till fritters

1.5 msk

Mjöl till fritters

½ tsk

Salt till fritters

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2702 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett32.6 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater58.3 g
varav socker16 g
Protein26.9 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.

Gör fritterssmet
2

Under tiden, skala och riv rotselleri grovt.

Finhacka lök.

Blanda rotselleri, finriven ost, grönsaksbuljong, lök, ägg, mjöl, salt och en nypa peppar i en stor skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Grovhacka gurka och dill.

Halvera, kärna ur och grovhacka äpple.

Halvera citron.

Blanda gurka, dill, äpple, citronsaft och salt i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Stek fritters
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Klicka ut rotselleriblandning till fritters i stekpannan med en sked (2 per person).

Platta till fritters med en stekspade och stek i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande blandning.

TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

Tillsätt smör
5

Vänd ner smör, salt och citronpeppar i potatis precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, rotsellerifritters och gurksallad på tallrikar.

Toppa fritters med crème fraiche och kallrökt lax.