En värmande soppa är precis vad vi är sugna på när kvällarna blir kyligare. Den här lättlagade varianten är fullproppad med goda rotfrukter och klassiska köttbullar som fått puttra i en smakrik kycklingfond. Vi serverar kvällens middag med gremolata på färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskfärs
50 g
Grönkål, skuren
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 st
Lök
1 st
Morot
1 st
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
10 g
Kycklingfond
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Potatis
1
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till köttbullar
½ msk
Olja till stekning
8 dl
Vatten till soppa
1 msk
Olja till gremolata
¼ tsk
Salt till gremolata
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek grönkål i 1 min, tills den mjuknar och blir ljust grön. Lägg över i en liten skål.
Blanda färs, ägg, ströbröd, senap, hälften av grönkålen, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Finhacka lök.
Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Skala och tärna potatis och rotselleri i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i samma kastrull på medelhög värme.
Stek rotfrukter i 1–2 min, eller tills de mjuknat.
Tillsätt vatten, kycklingfond och sojasås och koka upp.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och tillsätt dem till kastrullen en i taget.
Sänk till medelvärme och sjud i 6–8 min.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka persilja och vitlök.
Blanda persilja, vitlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Tillsätt resterande grönkål till soppan när köttbullarna är färdiga.
Lägg upp soppa och köttbullar i skålar och toppa med gremolata.