Ikväll frestar vi med ett säkert kort som hela familjen kommer att älska. Rustika blandfärsbiffar får ett extra twist av att där är ketchup i färsen. Svampsåsen blir ljuvligt krämig av grädde, och äppelsalladen med selleri är ett fräscht tillbehör. Och låt oss inte glömma den kokta potatisen som vi blandar med smör och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Blandfärs
½
Lök
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
200
Champinjoner
400
Småpotatis
1
Bladpersilja
1
Bladselleri
(Innehåller Selleri)
1
Äpple
1
Ägg (steg 2)
1
Ketchup (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 5)
1
Smör (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skär oskalad potatis i 3 cm stora bitar.
Koka potatis i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, riv lök [½ st, 2P] grovt. Blanda blandfärs, lök, ägg [1 st | 2 st], panko, ketchup [1 msk | 2 msk] och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme.
Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platt till den för att göra rustika biffar (3 per person). Stek i 2-3 min, eller tills brynta och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa.
Under tiden, tärna svamp i 1 cm stora bitar.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (utan att skölja av den) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek svamp i 3-4 min, tills gyllene och brynt. Krydda med en nypa salt.
Under tiden, skär äpple i tunna skivor.
Skär selleri i tunna skivor på bredden.
Grovhacka persilja.
Blanda äpple, selleri, hälften av persiljan och en nypa salt i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Sänk värmen på stekpannan till låg värme.
Rör i matlagningsgrädde, sojasås [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i stekpannan med svamp. Sjud tills den ska serveras, ca 1-2 min.
Precis innan servering, rör i smör [1 msk | 2 msk] och resterande persilja i kastrullen med potatisen.
Lägg upp biffar, persiljepotatis och äppelsallad på tallrikar.
Ringla svampsås över biffarna.