Saftig äppelburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig äppelburgare

Saftig äppelburgare

med mjukstekt lök och spröda pommes

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda pommes robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500 g

Potatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

1 st

Lök

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Smör till karamelliserad lök

½ tsk

Salt till biffar

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4648 kJ
Energi (kcal)1111 kcal
Fett60.2 g
varav mättat21.2 g
Kolhydrater103.4 g
varav socker20.3 g
Protein39 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och krispiga.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek lök
2

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 10–15 min, eller tills mjuk och karamelliserad. 

Rör i smör när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Forma biffar
3

Skala och riv äpple.

Blanda blandfärs, äpple, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer, gör dem något större än bröden.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta. 

Toppa biffar med riven ost när det återstår 4 min av tillagningstiden och lägg lock på stekpannan så osten smälter. 

VIKTIGT: Köttet är färdigt när det är utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Under tiden, dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 2–3 min, tills genomvarma.

Under tiden, skölj rucola.

Blanda rucola, en skvätt olivolja, salt och peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Bre på majonnäs på bröd.

Toppa med rucola, biff och stekt lök.

Servera med pommes och resterande rucola.