Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa våra syrliga äppelburgare med rivet äpple i färsen, och med äppelslaw med äpple, morot och rödkål. Hemmalagade krispiga pommes og BBQ-sås är perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Äpple
15
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
250
Blandfärs
1
Morot
37.5
Rödkål, förskuren
30
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar. Sprid ut och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min. TIPS: Vänd pommes halvvägs igenom tillagningstiden.
Riv morot (oskalad) och äpple. Blanda morot, rödkål [1/2 påse, 2P], majonnäs, hälften av äpple och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan tills servering.
Blanda blandfärs, resterande äpple och panko [1/2 påse, 2P] i en skål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Forma färsen till biffar (1 per pers). TIPS: Forma biffarna lite större än hamburgerbröden, då de krymper vid stekning.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek biffar i 5-6 min per sida, tills genomstekta. TIPS: Vänta med att vända biffarna tills de har fått stekyta, så de inte fastnar i stekpannan. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen tills genomvarma, 2-3 min.
Bygg burgare med biffar och äppelslaw. Servera med pommes, resterande äppelslaw och BBQ-sås [1/2 paket, 2P].