Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa våra syrliga äppelburgare med rivet äpple i färsen, och med äppelslaw med äpple, morot och rödkål. Hemmalagade krispiga pommes og BBQ-sås är perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Äpple
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
250 g
Blandfärs
37.5 g
Rödkål, förskuren
30 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1 st
Morot
½ tsk
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.
Sprid ut och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min.
TIPS: Vänd pommes halvvägs igenom tillagningstiden.
Riv morot (oskalad) och äpple.
Blanda morot, rödkål [1/2 påse, 2P], majonnäs, hälften av äpple och en nypa salt i en liten skål.
Blanda blandfärs, resterande äpple och panko [1/2 paket, 2P] i en skål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Forma färsen till biffar (1 per pers).
TIPS: Forma biffarna lite större än hamburgerbröden, då de krymper vid stekning.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.
Stek biffar i 5-6 min per sida, tills genomstekta.
TIPS: Vänta med att vända biffarna tills de har fått stekyta, så de inte fastnar i stekpannan.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen tills genomvarma, 2-3 min.
Fyll bröd med biffar och äppelslaw.
Servera med pommes, resterande äppelslaw och BBQ-sås [1/2 paket, 2P].