Saftig äppelslaw-burgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig äppelslaw-burgare

Saftig äppelslaw-burgare

med krispiga pommes och söt BBQ-sås

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa våra syrliga äppelburgare med rivet äpple i färsen, och med äppelslaw med äpple, morot och rödkål. Hemmalagade krispiga pommes og BBQ-sås är perfekta tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Äpple

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

250 g

Blandfärs

37.5 g

Rödkål, förskuren

30 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1041 kcal
Energi (kJ)4354 kJ
Fett51.4 g
varav mättat14.9 g
Kolhydrater109.2 g
varav socker26.3 g
Protein35.7 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.

Sprid ut och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min.

TIPS: Vänd pommes halvvägs igenom tillagningstiden. 

Förbered äppelslaw
2

Riv morot (oskalad) och äpple.

Blanda morot, rödkål [1/2 påse, 2P], majonnäs, hälften av äpple och en nypa salt i en liten skål. 

Forma biffar
3

Blanda blandfärs, resterande äpple och panko [1/2 paket, 2P] i en skål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Forma färsen till biffar (1 per pers).

TIPS: Forma biffarna lite större än hamburgerbröden, då de krymper vid stekning.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.

Stek biffar i 5-6 min per sida, tills genomstekta.

TIPS: Vänta med att vända biffarna tills de har fått stekyta, så de inte fastnar i stekpannan.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen tills genomvarma, 2-3 min.

Servera
6

Fyll bröd med biffar och äppelslaw.

Servera med pommes, resterande äppelslaw och BBQ-sås [1/2 paket, 2P].