Saftig blandfärs-burgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig blandfärs-burgare

Saftig blandfärs-burgare

med krämig coleslaw och söt BBQ-sås

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa våra syrliga äppelburgare med rivet äpple i blandfärsen, och med coleslaw med morot och rödkål. Hemmalagade krispiga pommes och BBQ-sås är perfekta tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

30 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

250 g

Blandfärs

37.5 g

Rödkål, förskuren

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

500 g

Potatis

1 st

Morot

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till slaw

½ tsk

Salt till biffar

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4348 kJ
Energi (kcal)1039 kcal
Fett51.3 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater109.6 g
varav socker26.3 g
Protein35.6 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och krispiga.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered coleslaw
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt i en medelstor skål.

Ställ åt sidan tills servering.

Forma biffar
3

Skala och riv äpple grovt.

Blanda blandfärs, äpple, ströbröd, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer. Gör dem lite större än briochebröden.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Under tiden, dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen tills genomvarma, 2–3 min.

Servera
6

Fyll bröd med biffar, coleslaw och BBQ-sås.

Servera med pommes och resterande coleslaw.