Den underbara hamburgaren med löksky-glaze och rostade rotfrukter är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. Hamburgarna byggs på biffar som får sjuda tillsammans med löksky-glazen med rödvin och buljong, och serveras med rosmarinrostad morot och palsternacka, och aioli. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Palsternacka
1
Morot
1
Lök
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
250
Blandfärs
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
2
Köttbuljong
30
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
½
Rosmarin
¼
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
1.5
Smör (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
½
Socker (steg 4)
¼
Vetemjöl (steg 5)
½
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Finhacka rosmarin [1/2 st, 2P].
Skär morot och palsternacka (oskalad) i 1 cm klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta i ugnen i 16-18 min, tills mjuka.
När det återstår 4 min av grönsakernas tillagningstid, dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda.
Blanda blandfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Forma färsen till biffar (1 st/person).
TIPS: Gör dem lite större än hamburgerbröden, de krymper vid stekning.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 3-4 min på varje sida, tills genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp samma stekpanna (samt steksky) på medelvärme.
Tillsätt smör [11/2 msk | 3 msk] och lök, och stek under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.
Tillsätt vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och blanda väl. Sjud i ytterligare 3-4 min, tills brynt och karamelliserat.
Strö vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk] över löken, och rör i vatten [1/2 dl | 1 dl], rödvinssås [1/2 paket, 2P] och köttbuljong [1/2 paket, 2P].
Tillsätt biffar och vänd så de täcks av glaze. Sjud i ytterligare 1 min, tills biffar är uppvärmda och såsen har tjocknat något.
Bre briochebröd med aioli och toppa med biffar och löksky-glaze.
Servera med rostade rotfrukter och resterande aioli.