Sataykryddad tofubowl och avokado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sataykryddad tofubowl och avokado

Sataykryddad tofubowl och avokado

med ris och regnbågsgrönsaker

Tricket med tofu är att bombardera den med smaksättning eftersom den i sig själv är neutral och kan kryddas efter dina önskemål. Det är precis vad vi gör i detta recept, där den vänds i en sojaglaze med sesamfrön och vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Dina smaklökar gör små karatesparkar av glädje när tofun kombineras med jasminris, färska grönsaker med limedressing och en knaprig jordnötsdipp i en färgglad bowl som blir kvällens middag.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Soja
Jordnötter
Vete
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Lime

180 g

Tofu

(Innehåller Soja)

150 g

Jasminris

1 st

Avokado

10 g

Ingefärspasta

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 g

Rädisor

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Mjöl till panering

1 msk

Olja till dressing

1 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3871 kJ
Energi (kcal)925 kcal
Fett47.5 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater92.1 g
varav socker16.8 g
Protein28.6 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda glaze och dressing
2

Skär tofu i 1 cm stora kuber.

Blanda mjöl, olivolja, sojasås, sesamfrön och Ginger Ninja i en medelstor skål.

Halvera lime.

Blanda limesaft, ingefärspasta, olivolja, salt och socker i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered råvaror
3

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär rädisor i kvartar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.

Stek tofu
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek tofu under omrörning i 5–6 min, tills brynt.

Tillsätt sojaglaze och stek i 30 sek, eller tills tofun är täckt. Ställ åt sidan.

Blanda sataysås
5

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Blanda sataysås och jordnötter i en liten skål.

Servera
6

Servera sataysås i små skålar i mitten på djupa tallrikar.

Fördela ris runt sataysås och toppa med tofu, morot, rädisor och avokado.

Krydda avokado med en nypa salt.

Toppa grönsaker med limedressing och riv örter över rätten.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image