Ugnsstekt korv i löksås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt korv i löksås

Ugnsstekt korv i löksås

med vitlöksmos och frisk äppelsallad

På jakt efter en snabb och lättlagad middag som hela familjen kommer att gilla? I kväll bjuder vi på ugnsstekt korv som serveras med vitlöksdoftande potatismos, kål- och äppelsallad och en underbart god löksås.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

½ st

Lök

500 g

Bakpotatis

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Kålmix

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

320 g

Korv

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Mjöl till sås

2 msk

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3472 kJ
Energi (kcal)830 kcal
Fett46.4 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater74.3 g
varav socker20.5 g
Protein24.5 g
Salt7.1 g

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Ugnsstek korv
2

Placera korv på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 15 min, eller tills gyllene och genomstekta.

Stek lök
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.

Laga sås
4

Tillsätt mjöl och rör runt.

Tillsätt rödvinssås, sojasås, vatten och socker och sjud i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.

Blanda sallad
5

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda en skvätt citronsaft, olivolja, salt och socker i en stor skål.

Vänd ner äpple och kålmix i skålen med dressing precis före servering.

Servera
6

Lägg upp korv, vitlöksmos och sallad på tallrikar.

Toppa korv med löksås.