På jakt efter en snabb och lättlagad middag som hela familjen kommer att gilla? I kväll bjuder vi på ugnsstekt korv som serveras med vitlöksdoftande potatismos, kål- och äppelsallad och en underbart god löksås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
½ st
Lök
500 g
Bakpotatis
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
150 g
Kålmix
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
320 g
Korv
1 st
Äpple
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Mjöl till sås
2 msk
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Socker till dressing
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Placera korv på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 15 min, eller tills gyllene och genomstekta.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.
Tillsätt mjöl och rör runt.
Tillsätt rödvinssås, sojasås, vatten och socker och sjud i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda en skvätt citronsaft, olivolja, salt och socker i en stor skål.
Vänd ner äpple och kålmix i skålen med dressing precis före servering.
Lägg upp korv, vitlöksmos och sallad på tallrikar.
Toppa korv med löksås.