Ikväll frestar vi med ett fyrverkeri av smaker och färger! Vi sesampanerar grillost, och steker den gyllene och krispig. Vi lagar ett vackert grönt broccoli- och potatismos, som passar perfekt med den ljuvliga bönsalladen med haricots verts och morot. En syrlig aiolidressing med dill fulländar mästerverket!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Haricots verts
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Grillost
(Innehåller Mjölk)
20
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
125
Broccoli
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
½
Schalottenlök
½
Dill
1
Citron
500
Potatis
1
Ägg (steg 3)
1
Smör (steg 1)
3
Mjölk (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
2
Vetemjöl (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skär broccoli [1/2 st, 2P] i små buketter och stjälken (skalad vid behov) i 2 cm stora bitar. Koka potatis, broccoli och vitlök (skalad) i 10-12 min, eller tills potatisen enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, och mosa potatis, broccoli och vitlök med smör [1 msk | 2 msk], mjölk [3 msk | 6 msk] och salt [¼ tsk | ½ tsk] i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.
Ansa haricots verts [½ paket, 2P]. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka dill [½ påse, 2P] och schalottenlök [½ st, 2P]. Skär citron i klyftor. Blanda aioli, schalottenlök, en skvätt citronjuice, hälften av dillen, en nypa salt och peppar i en liten skål. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts i 2-3 min. Lägg över dem till en stor skål för att svalna.
Skär grillost på längden i skivor (2 per person). Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Lägg sesamfrön i en tredje djup tallrik. Doppa grillost i mjölmix, sen i ägg, och till sist i sesamfrön.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2-3 min per sida, eller tills gyllene. TIPS: Håll öga med att sesamfrön inte bränns.
Rör ner morot i skålen med haricots verts. Krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp broccoli- och potatismos, sesampanerad grillost och bönsallad på tallrikar. Toppa med aiolidressing och garnera med resterande dill. Servera med resterande citronklyftor.