Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
500 g
Bakpotatis
½ paket
Cannelinibönor
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
4 g
Rökt paprikapulver
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ g
Chiliflakes
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Äpple
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Skala vitlök.
Häll av och skölj cannelinibönor [1/2 paket, 2P].
Koka potatis, bönor och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis, bönor och vitlök med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.
Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik och håll varm.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Blanda kålrabbi, äpple, persilja, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tspk] och peppar i en medelstor skål.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Tillsätt rökt paprikapulver, matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong, chili flakes [1/2 paket, 2P] och en nypa salt och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp cannelini- och potatismos, lax och kålrabbisallad på tallrikar.
Toppa lax med rökt paprika-sås.