.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Gräddfil
1
Morot
½
Vitlöksklyfta
Strimlad kycklinglårfilé
2
Dukkah-njuta
150
Jasminris
1
Purjolök
1
Röd paprika
3
Vatten (steg 1)
Smör (steg 3)
Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovriv morot. Finhacka vitlök. Blanda morot, vitlök, och gräddfil i en skål. Krydda med salt* och peppar*.
Ansa purjolök och skiva den tunt. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Hetta upp en klick med smör* och en skvätt med olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs purjolök, paprika och dukkah kryddmix i 8-10 min.TIPS: Purjolöken och paprikan ska blir riktigt mjuka.
Flytta grönsakerna till en sida av stekpannan. Tillsätt lite extra smör* och stek kycklingstrimlorna i 7-8 min. Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Pressa i ris i en liten skål. Vänd skålen på tallriken så har du fått en riskupa. Lägg en riskupa på varje tallrik.
Servera riskupan med smörstekt kyckling, dukkahgrönsaker och morotstzatziki.