Smörstekt salviakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smörstekt salviakyckling

Smörstekt salviakyckling

med kokt potatis och broccoli

Kyckling, potatis och broccoli! Tre ingredienser som älskas av de flesta. Ikväll ger vi dem spännande sällskap. Kycklingen blir stekt med smör och salvia. Potatisen kokar vi med morot, och kryddar med dill. Broccolin steker vi med vitlök. Vi toppar med gräddfil, och så är maten klar!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

250

Broccoli

280

Kycklinginnerfilé

1

Dill

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

1

Salvia

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

2

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)600 kcal
Energi (kJ)2508 kJ
Fett21.77 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater56.85 g
varav socker14.3 g
Protein44.04 g
Salt0.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis & morot
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. Lägg potatis och morot i en medelstor kastrull och tillsätt det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och sätt kastrullen åt sidan under lock för att hålla på värmen. TIPS: Se till att skära potatis och morot i rätt storlek så de blir färdiga i tid.

Stek kyckling
2

Plocka av salviablad. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 4-5 min, tills genomstekt, vänd regelbundet. Tillsätt smör* [2 msk | 4 msk], salviablad, en nypa salt* och peppar*. Stek i 1-2 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Skär broccoli i 2 cm stora buketter, och skär stjälken i 1 cm tunna stavar. Finhacka dill. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
4

Lägg över kyckling och salvia på en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek broccoli, vitlök, en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i stekpannan för att skynda på tillagningsprocessen.

Smaksätt potatis & morot
5

Blanda potatis och morot med en klick smör*, dill och en nypa salt*.

Servera
6

Lägg upp potatis och morot på tallrikar. Toppa med salviakyckling, vitlöksbroccoli och en klick gräddfil.