Kyckling, potatis och broccoli! Tre ingredienser som älskas av de flesta. Ikväll ger vi dem spännande sällskap. Kycklingen blir stekt med smör och salvia. Potatisen kokar vi med morot, och kryddar med dill. Broccolin steker vi med vitlök. Vi toppar med gräddfil, och så är maten klar!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
250
Broccoli
280
Kycklinginnerfilé
1
Dill
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
2
Morot
1
Salvia
Smör (steg 5)
2
Smör (steg 2)
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. Lägg potatis och morot i en medelstor kastrull och tillsätt det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och sätt kastrullen åt sidan under lock för att hålla på värmen. TIPS: Se till att skära potatis och morot i rätt storlek så de blir färdiga i tid.
Plocka av salviablad. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kyckling i 4-5 min, tills genomstekt, vänd regelbundet. Tillsätt smör* [2 msk | 4 msk], salviablad, en nypa salt* och peppar*. Stek i 1-2 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär broccoli i 2 cm stora buketter, och skär stjälken i 1 cm tunna stavar. Finhacka dill. Finhacka eller pressa vitlök.
Lägg över kyckling och salvia på en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek broccoli, vitlök, en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i stekpannan för att skynda på tillagningsprocessen.
Blanda potatis och morot med en klick smör*, dill och en nypa salt*.
Lägg upp potatis och morot på tallrikar. Toppa med salviakyckling, vitlöksbroccoli och en klick gräddfil.