I kväll blir det en lättlagad och god rätt med glaserad fläskfärs kryddad med rökt paprikapulver. Persiljeris och ranchslaw blir fantastiska tillbehör. Snabbt, gott och enkelt, kan det bli bättre?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Vitlöksklyfta
½ st
Morot, Julienne
250 g
Fläskfärs
25 g
Honung
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Rökt paprikapulver
150 g
Basmatiris
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Äpple
1 portionspåse
Bladpersilja
20 g
Sriracha
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Ketchup till sås
1 msk
Smör till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt färs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, äpple, spetskål, morot, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt smör och rökt paprikapulver till stekpannan med färs och sänk till medelvärme. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i sriracha, honung och ketchup och ta av från värme.
Riv persiljeblad i grova bitar och rör i riset precis innan servering.
Lägg up ris, färs och slaw i djupa tallrikar.