Snabb citronpepparkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb citronpepparkyckling

Snabb citronpepparkyckling

med krämig senapssås och päronsallad

Har du ont om tid men är sugen på en smarrig middag? Vår enkla citronpepparkyckling med kokt potatis, sallad och senapssås är färdig på ett kick. Ta en paus från vardagsstressen och njut av färska ingredienser och välbalanserade smaker.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Småpotatis, förkokt

1 portionspåse

Dragon

40 g

Rucola

1 st

Päron

2 g

Citronpeppar

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2398 kJ
Energi (kcal)573 kcal
Fett19.6 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater55.8 g
varav socker9.5 g
Protein39.2 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.

Under tiden, skölj rucola.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Finhacka dragon.

Blanda gräddfil, senap och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och citronpeppar.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
3

Blanda rucola, päron, olivolja och salt i en stor skål precis innan servering.

Vänd potatis med dragon, smör och salt.

Servera
4

Lägg upp kyckling, potatis och sallad på tallrikar.

Servera med en klick senapssås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image