Snabb kyckling i krämig gräslökssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb kyckling i krämig gräslökssås

Snabb kyckling i krämig gräslökssås

med potatismos och päronsallad

Recept på snabba och enkla vardagsmiddagar kan vi aldrig få nog av. Här kommer en jättegod kycklingrätt som garanterat faller både stora och små i smaken! Med förkokt potatis lagar vi ett krämigt mos på bara några minuter och bryner samtidigt kyckling i stekpannan. Kycklingen får sedan sjuda i en gräddig gräslökssås medan vi gör en sallad med rucola och päron. Och vips, så var middagen färdig!

Taggar:
Supersnabb
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Potatis, tärnad och förkokt

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Rucola

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

1 dl

Vatten till mos

1 tsk

Salt till mos

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

½ dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3006 kJ
Energi (kcal)718 kcal
Fett37.1 g
varav mättat19.2 g
Kolhydrater453 g
varav socker31.2 g
Protein81.1 g
Salt7.1 g

Instruktioner

Laga mos
1

Tillsätt potatis, mjölk, vatten och salt i en medelstor kastrull. Koka på medelvärme i 5 min.

Mosa potatis tills len och ställ kastrullen åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt smör om moset verkar torrt.

Stek kyckling
2

Finhacka gräslök.Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt.Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
3

Sänk till medelvärme och tillsätt kycklingbuljong, vatten, matlagningsgrädde och gräslök till stekpannan.Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Skölj rucola.Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.Blanda rucola, päron, olivolja och salt i en stor skål precis före servering.

Servera
4

Lägg upp kyckling, potatismos och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling med resterande sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image