Recept på snabba och enkla vardagsmiddagar kan vi aldrig få nog av. Här kommer en jättegod kycklingrätt som garanterat faller både stora och små i smaken! Med förkokt potatis lagar vi ett krämigt mos på bara några minuter och bryner samtidigt kyckling i stekpannan. Kycklingen får sedan sjuda i en gräddig gräslökssås medan vi gör en sallad med rucola och päron. Och vips, så var middagen färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Potatis, tärnad och förkokt
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Päron
40 g
Rucola
1 portionspåse
Gräslök
½ dl
Vatten (steg 1)
3 msk
Mjölk (steg 1)
1 tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Tillsätt potatis, mjölk [3 msk | 6 msk], vatten [1/2 dl | 1 dl] och salt [1 tsk | 2 tsk] i en medelstor kastrull. Koka på medelvärme i 5 min.
Mosa potatis tills len och ställ kastrullen åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt smör om moset verkar torrt.
Finhacka gräslök. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Sänk till medelvärme och tillsätt kycklingbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl], matlagningsgrädde och gräslök till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
Skölj rucola. Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor. Blanda rucola, päron, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål precis före servering.
Lägg upp kyckling, potatismos och sallad på tallrikar.
Toppa kyckling med resterande sås.