Här bjuder vi på en stroganoff med strimlad kyckling istället för nötkött. Hemligheten i såsen är vår ljuvliga kryddblandning som vi kallas för Mamas favorit. Vi steker kyckling, tomat och zucchini med creme fraiche, och resultatet blir en krämig kycklinggryta som faller både stora och små i smaken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
½
Zucchini
2
Tomat
1
Lök
300
Kycklingbröstfilé
½
Tomatpuré
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
1
Kruspersilja
1
Chiliflakes
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i kvartar på längden, och tärna på bredden i 1 cm stora bitar. Finhacka lök. Grovhacka tomat. Skär kyckling i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt*. Stek kyckling och lök under omrörning i 3-4 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt tomat, zucchini, crème fraiche [½ paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, tomatpuré [½ burk, 2P] och en skvätt vatten* till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 3-4 min. Smaka av med salt* och peppar*.
Grovhacka persilja.
Lägg upp ris och stroganoff i skålar. Garnera med persilja. TIPS: Tillsätt en nypa chili flakes om du gillar stark mat.