Visst kan fisk vara snabbmat! Vår goda kolja med sataysås och ris svänger du ihop på bara en kvart och med vår egen kryddblandning Ga-Laksa, färsk koriander och saltade jordnötter bjuder denna rätt på en explosion av smaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
1 st
Gurka
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
4 g
Ga-Laksa
1 g
Chiliflakes
1 st
Morot, Julienne
100 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till fisk
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
Under tiden, finhacka koriander.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka gurka.
Blanda sataysås, chiliflakes, vatten och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Ga-Laksa och salt.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, ris, gurka och morot i skålar.
Skeda sataysås över fisk och toppa med koriander och jordnötter.
Servera med limeklyftor.