Larb är en smakrik, thailändsk rätt med köttfärs, kryddor och olika grönsaker. I vår supersnabba version använder vi fläskfärs och tillsätter basmatiris för en matigare middag. Medan riset kokar bryner vi färsen med morot och lök och smaksätter med sweet chilisås, fisksås och vår goda kryddblandning Ginger Ninja. Färsk mynta och koriander, en skvätt limesaft och jordnötter på toppen ger både smak, sälta och syrlighet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
250 g
Fläskfärs
1 st
Rödlök
1 st
Morot, Julienne
40 g
Sweet chilisås
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
30 g
Fisksås
(Innehåller Fisk, Soja)
1 st
Gurka
1 portionspåse
Mynta & koriander
½ st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka rödlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fläskfärs, lök, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills färs är brynt.
Rör i sweet chilisås, Ginger Ninja, fisksås och vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 1–2 min.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Riv mynta- och korianderblad i bitar.
Lägg upp ris, fläskfärslarb och gurka i skålar.
Toppa med örter, jordnötter och en skvätt limesaft.