Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker lök, morot och vegofärs med sojasås. Vi serverar vår vegofärswok med nudlar med asiatisk woksås, och så toppar vi härligheterna med koriander, chili och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
50
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Lök
1
Morot
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
½
Chiliflakes
1
Koriander
1
Pak choi
1
Olivolja (steg 2)
¼
Socker (steg 4)
Skär lök i tunna skivor. Skär (oskalad) morot i tändstickstunna strimlor. Grovhacka pak choi. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P].
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelvärme. Stek lök och morot i 3-4 min. Krydda med en nypa salt.
Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Tillsätt pak choi, ingefära och vitlök till stekpannan. Stek i 1-2 min, eller tills pak choi har mjuknat. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min eller tills 'al dente'. När nudlar är färdiga, skopa försiktigt upp lite kokvatten [1 dl | 11/2 dl] och ställ åt sidan. Häll av resten och lägg tillbaka nudlari kastrullen. Rör i asiatisk woksås, socker [1/4 tsk | ½ tsk] och sparat kokvatten i kastrullen.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegofärs tills lätt brynt, 3-4 min. Tillsätt sojasås och stekta grönsaker, och värm upp, 1 min.
Lägg upp vegofärs, grönsaker och nudlari skålar. Toppa med korianderblad och en nypa chili flakes. Strö över jordnötter. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.