Tacos för oftast tankarna till Mexiko, men denna variant bjuder på asiatiska smaker. I kväll svänger vi ihop ljuvliga tacos med blandfärs och lök stekt med asiatisk woksås, färsk morot och pak choi och en syrlig srirachadressing med lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
250 g
Blandfärs
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
½ st
Lime
1 st
Pak choi
1 st
Morot, Julienne
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sriracha
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs och lök under omrörning i 4–5 min, tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär pak choi i tunna skivor.
Rör i asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] med köttfärsen, och stek i 2–3 min tills såsen har tjocknad och är väldoftande. Krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar.
Under tiden, blanda sriracha [1/2 paket, 2P], majonnäs och en skvätt limesaft i en liten skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fyll tortillas med köttfärs, morot, pak choi och srirachamajonnäs.
Servera med limeklyftor.