Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Dan dan nudlar kommer från den kinesiska provinsen Sichuan och består av nudlar som serveras i en kryddig sås eller buljong. Ikväll kryddar vi vår buljong med sojasås, tahini, ingefärkrydda och miso. Vi serverar nudlar och stekt pak choi i den fantastiska buljongen och toppar med hoisinstekt vegofärs, chili- och vitlöksolja, färsk koriander och knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
½ g
Chiliflakes
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
30 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Pak choi
25 g
Tahini
(Innehåller Sesam)
40 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Morot
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
3 dl
Vatten (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, morot, hoisinsås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills karamelliserat. Lägg över till en skål med lock.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, koka nudlar i 4-6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, chili flakes [1/2 paket, 2P] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Grovhacka pak choi.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek pak choi och Ginger ninja i 1 min, tills väldoftande.
Rör i sojasås, tahini och miso till stekpannan.
Rör i vatten [3 dl | 6 dl]. Sjud i 2-3 min, eller tills redo att servera.
Rör i nudlar i misobuljongen precis innan servering.
Lägg upp nudlar och buljong i skålar, och toppa med vegofärs.
Ringla över chili- och vitlöksolja.
Plocka korianderblad.
Strö koriander och jordnötter över rätten.