Snabba vegetariska dan dan-nudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabba vegetariska dan dan-nudlar

Snabba vegetariska dan dan-nudlar

med chili- och vitlöksolja och jordnötter

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Dan dan nudlar kommer från den kinesiska provinsen Sichuan och består av nudlar som serveras i en kryddig sås eller buljong. Ikväll kryddar vi vår buljong med sojasås, tahini, ingefärkrydda och miso. Vi serverar nudlar och stekt pak choi i den fantastiska buljongen och toppar med hoisinstekt vegofärs, chili- och vitlöksolja, färsk koriander och knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Senap
Ägg
Sesam
Vete
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

½ g

Chiliflakes

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

30 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Pak choi

25 g

Tahini

(Innehåller Sesam)

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Morot

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3635 kJ
Energi (kcal)869 kcal
Fett35.3 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater78.3 g
varav socker12.2 g
Protein36.6 g
Salt7.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Stek vegofärs
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Riv morot (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, morot, hoisinsås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills karamelliserat. Lägg över till en skål med lock.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

Koka nudlar
2

Under tiden, koka nudlar i 4-6 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

Gör chili- och vitlöksolja
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, chili flakes [1/2 paket, 2P] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Grovhacka pak choi.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek pak choi
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek pak choi och Ginger ninja i 1 min, tills väldoftande.

Gör misobuljong
5

Rör i sojasås, tahini och miso till stekpannan.

Rör i vatten [3 dl | 6 dl]. Sjud i 2-3 min, eller tills redo att servera.

Rör i nudlar i misobuljongen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp nudlar och buljong i skålar, och toppa med vegofärs. 

Ringla över chili- och vitlöksolja.

Plocka korianderblad.

Strö koriander och jordnötter över rätten.