I kväll lagar vi ett supersnabbt och riktigt gott recept. Vi kokar udonnudlar och steker fläskfärs smaksatt med sweet chilisås. Till detta gör vi en fräsch sallad med gurka, mynta, koriander och morot. Vips och så är middagen klar!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskfärs
10 g
Ingefärspasta
½ st
Citrongräs
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
80 g
Sweet chilisås
50 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 g
Chiliflakes
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Morot, Julienne
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Lime
1 st
Gurka
1 dl
Sparat nudelvatten
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, riv citrongräs fint.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt färs, krydda med Ginger Ninja och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Grovhacka gurka. Plocka mynta- och korianderblad. Halvera lime.
Blanda gurka, morot, mynta, koriander, salt, olivolja och en skvätt limesaft i en stor skål. Ställ åt sidan.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt chiliflakes, citrongräs och ingefärspasta till färsen. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och rör ner sojasås, sweet chilisås och sparat nudelvatten.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp nudlar och sallad i djupa tallrikar.