.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomat
1
Koriander
150
Jasminris
250
Broccoli
250
Kokosmjölk
Strimlad kycklinglårfilé
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
Socker
3
Vatten
Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Dela broccoli i buketter. Grovhacka tomat. Finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olja* i stekpanna på hög värme. Stek kycklingstrimlor i 2 min. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt currypasta [1/2 paket, 2 pers], broccoli, tomater och vitlök. Stek i 4 min. Sänk till medelvärme och häll i kokosmjölk. Rör om och låt sjuda i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Grovhacka koriander (spara några blad till servering). Dela lime i klyftor.
Tillsätt 1-2 msk limejuice och koriander i curryn. Krydda med en nypa salt* och socker*.
Fördela riset mellan era djupa tallrikar och toppa med kycklingcurry och grönsaker. Garnera med de sparade korianderbladen och servera med limeklyftorna vid sidan av.