Snabblagad kycklingwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabblagad kycklingwok

Snabblagad kycklingwok

med jasminris, kokosmjölk och broccoli

Det finns ingen korrelation mellan tillagningstid och smak. Vår formidabelt välsmakande kycklingwok tar bara 20 minuter att laga och försvinner från middagsbordet på nolltid - för att den smakar så gott. Broccoli och kyckling gifter sig perfekt på en bädd av jasminris efter de har doppat sig i krämig kokosmjölk och curry. Avrunda med några blad koriander och en skvätt lime.

Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lime

1

Koriander

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

150

Jasminris

300

Strimlad kycklinglårfilé

250

Broccoli

1

Tomat

1

Vitlöksklyfta

250

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

Socker

3.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)524 kcal
Energi (kJ)2192 kJ
Fett14.1 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater64.5 g
varav socker2 g
Protein40.34 g
Salt1.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min, eller tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Dela broccoli i buketter. Grovhacka tomat. Finhacka vitlök.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpanna på hög värme. Stek kycklingstrimlor i 2 min. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt currypasta, broccoli, tomater och vitlök. Stek i 4 min. Sänk till medelvärme och häll i kokosmjölk. Rör om och låt sjuda i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

Hacka koriander
4

Grovhacka koriander (spara några blad till servering). Dela lime i klyftor.

Tillsätt koriander
5

Tillsätt en generös skvätt limejuice och koriander i curryn. Krydda med en nypa salt* och socker*.

Servera
6

Fördela riset mellan era djupa tallrikar och toppa med kycklingcurry och grönsaker. Garnera med de sparade korianderbladen och servera med limeklyftorna vid sidan av.