Varsågod - en perfekt rätt att servera när middagen ska gå fort!. På ynka 20 minuter wokar du ihop kycklingstrimlor med krispiga grönsaker med en smakrik kryddblandning och krämig kokosmjölk. Servera med fluffigt jasminris, koriander och aprikoschutney, och njut av varje tugga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
250
Kokosmjölk
150
Förskuren spetskål
2
Morot
2
Vitlöksklyfta
300
Strimlad kycklinglårfilé
1
Lime
1
Koriander
3
Goan Xacuti
50
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
3.5
Vatten
Socker
Koka upp lättsaltat vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Skölj jasminriset väl i kallt vatten. Tillsätt riset till det kokande vattnet, rör om och lägg på ett lock. Sänk till låg värme och låt sjuda 12 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
Riv morot. Finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kycklingstrimlorna i 3-4 min och krydda med en nypa salt*. Tillsätt goan xacuti och stek i ytterligare 1 min. Rör ner spetskål, morotsriv och vitlök och woka i 2-4 min. Sänk till medelhög värme, tillsätt kokosmjölk och låt koka i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Halvera lime. Smaksätt woken med limejuice. Dela resterande lime i klyftor.
Grovhacka koriander, spara lite till garnering. Tillsätt koriandern till kycklingwoken. Smaksätt med en nypa salt* och socker*.
Fördela ris, kycklingwok och spetskål mellan era tallrikar. Toppa med aprikoschutney, garnera med koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.