Det finns ingen korrelation mellan tillagningstid och smak. Vår formidabelt välsmakande kycklingwok tar bara 20 minuter att laga och försvinner från middagsbordet på nolltid - för att den smakar så gott. Broccoli och kyckling gifter sig perfekt på en bädd av jasminris efter de har doppat sig i krämig kokosmjölk och curry. Avrunda med några blad koriander och en skvätt lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomat
300
Strimlad kycklinglårfilé
1
Koriander
150
Jasminris
250
Broccoli
200
Kokosmjölk
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk lime
Socker
3
Vatten
Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min eller tills riset är mjukt och vattnet är absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Dela broccoli i buketter. Grovhacka tomat. Finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpanna på hög värme. Stek kycklingstrimlor i 2 min. Krydda med en nypa salt*. Tillsätt currypasta, broccoli, tomater och vitlök. Stek i 2-4 min. Sänk till medelhög värme och rör i kokosmjölk. Sjud i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Grovhacka koriander (spara några blad till servering). Dela lime i klyftor.
Tillsätt en generös skvätt limejuice och koriander i curryn. Krydda med en nypa salt* och socker*.
Fördela riset mellan era djupa tallrikar och toppa med kycklingcurry och grönsaker. Garnera med de sparade korianderbladen och servera med limeklyftorna vid sidan av.