Sockerkaka med pepparkakskrisp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sockerkaka med pepparkakskrisp

Sockerkaka med pepparkakskrisp

Sharingrätt | med juliga smaker

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Med en topping av pepparkaksdeg och hackade mandlar får den klassiska sockerkakan en god julig touch.

Allergener:
Vete
Mandel
Ägg
Gluten
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)

500 g

Pepparkaksdeg

(Innehåller Mjölk, Nötter, Vete, Gluten)

40 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)9970 kJ
Energi (kcal)2383 kcal
Fett120.2 g
varav mättat34 g
Kolhydrater282.3 g
varav socker65.8 g
Protein38.7 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Grädda kaka
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Häll kakmix i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper. Platta till med en slickepott och grädda i ugnen i 20 min.

TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.  

Hacka mandlar
2

Grovhacka mandlar.

Toppa kaka
3

Ta ut kakan ur ugnen och toppa med bitar av pepparkaksdeg och mandlar.

Grädda i ytterligare 10–15 min.

Servera
4

Låt kakan svalna innan servering.