Här bjuder vi på en riktigt lyxig och välsmakande lördagsrätt. Ljuvlig kyckling, broccoli och pak choi som rostas i ugnen, och sen får spännande smak av en glaze med sojasås, sriracha och sweet chilisås. Samtidigt som kyckling och grönsaker rostas till perfektion, kokar vi vitlöksris och picklar morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Broccoli
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
1 st
Pak choi
1 st
Morot
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Sweet chilisås
300 g
Kycklingbröstfilé
1 msk
Vetemjöl (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Torka av kyckling med hushållspapper, och krydda med salt och peppar. Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] på en tallrik och panera kyckling i mjölet.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.
Lägg över den till ena sida av en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 11-12 min, tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.
Blanda vitvinsvinäger [½ paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en skål.
Rör i morot och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skär broccoli i små buketter och stjälk i 2 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov).
Grovhacka pak choi.
Placera broccoli på andra sidan av plåten [2 plåtar, 4P], när det återstår 7-8 min av kycklingens tillagningstid.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Baka broccoli i 3-4 min, tillsätt pak choi, en skvätt olivolja och en nypa salt, och baka i ytterligare 3-4 min.
Under tiden, vispa ihop sriracha [½ paket, 2P], sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål, och häll ner i stekpannan som du stekte kött i (utan att först skölja av den).
Koka upp på medelhög värme, och sjud under omrörning tills glaze har tjocknad något, 1-2 min.
Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås [½ paket, 2P].
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp ris på tallrikar, och toppa med broccoli, pak choi och kyckling.
Ringla över glaze och garnera med picklad morot.