Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Ljuvlig fläskytterfilé, broccoli och pak choi som rostas i ugnen, och sen får spännande smak av en glaze med sojasås, sriracha och sweet chilisås. Samtidigt som kött och grönsaker rostas till perfektion, kokar vi vitlöksris och picklar morot!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Broccoli
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
1 st
Pak choi
1 st
Morot
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Sweet chilisås
300 g
Kycklingbröstfilé
1 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Torka av kyckling med hushållspapper, och krydda med salt och peppar.
Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] på en tallrik och panera kyckling i mjölet.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över den till ena sida av en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.
Grovhacka pak choi.
Blanda vitvinsvinäger [½ paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en skål. Rör i morot och pak choi och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli på andra sidan av plåten [2 plåtar, 4P], när det återstår 7-8 min av kycklingens tillagningstid.
Blanda med olivolja, salt och peppar. Sätt tillbaka plåten i ugnen.
Under tiden, vispa ihop sriracha [½ paket, 2P], sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.
Tillsätt srirachaglazen till stekpannan som du stekte kött i (torka inte ur den innan). Koka på medelhög värme i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknad något.
Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås [½ paket, 2P].
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp ris på tallrikar, och toppa med broccoli och kyckling.
Ringla över glaze och garnera med picklad morot och pak choi.