Kyckling och rotfruktssallad i senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling och rotfruktssallad i senapssås

Kyckling och rotfruktssallad i senapssås

med dill, rädisor och krämig citrondressing

Kvällens stekta kyckling serveras med citrondressing och en ljummen rotfruktssallad på potatis och palsternacka som vi vänder i senapssås med dill. Vi hinner också svänga ihop en rucolasallad innan det är dags att hugga in på denna enkla och välsmakande middag.

Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

500 g

Potatis

2 st

Palsternacka

37.5 g

Rädisor

1 portionspåse

Dill

40 g

Rucola

50 ml

Citrondressing med kärnmjölk

(Innehåller Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla Selleri, Soja)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3395 kJ
Energi (kcal)812 kcal
Fett39.4 g
varav mättat12.6 g
Kolhydrater74.5 g
varav socker12.9 g
Protein44.1 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Stek rotfrukter
1

Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Skala och tärna palsternacka i 1 cm stora bitar.

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek potatis och palsternacka med salt i 7–8 min, tills brynta. Rör om då och då.

Lägg över i en skål och håll varma.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj rucola.

Halvera rädisor.

Finhacka dill.

Blanda sallad
3

Blanda rucola, rädisor, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med Jorden Runt och salt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda senapssås
5

Blanda hälften av dillen, senap, vatten, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner potatis och palsternacka i skålen.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp sallad, rotfrukter och kyckling på tallrikar.

Ringla citrondressing över kyckling och garnera med resterande dill.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image