Kvällens stekta kyckling serveras med citrondressing och en ljummen rotfruktssallad på potatis och palsternacka som vi vänder i senapssås med dill. Vi hinner också svänga ihop en rucolasallad innan det är dags att hugga in på denna enkla och välsmakande middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
500 g
Potatis
2 st
Palsternacka
37.5 g
Rädisor
1 portionspåse
Dill
40 g
Rucola
50 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla Selleri, Soja)
2 msk
Smör till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Vatten till sås
Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Skala och tärna palsternacka i 1 cm stora bitar.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek potatis och palsternacka med salt i 7–8 min, tills brynta. Rör om då och då.
Lägg över i en skål och håll varma.
Under tiden, skölj rucola.
Halvera rädisor.
Finhacka dill.
Blanda rucola, rädisor, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Jorden Runt och salt.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda hälften av dillen, senap, vatten, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner potatis och palsternacka i skålen.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp sallad, rotfrukter och kyckling på tallrikar.
Ringla citrondressing över kyckling och garnera med resterande dill.