Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt pankopanerad kyckling, som har fått extra smak av BBQ-marinad. Ljuvliga regnbågspommes och en fräsch rädis-slaw med kål och citron, och en krämig vitlöksdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280
Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
75
Rödkål, förskuren
75
Rädisor
½
Citron
½
Vitlöksklyfta
300
Potatis
2
Morot
1
Rödbeta
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
1
Ägg (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i 2 cm stavar.
Skär potatis (oskalad) i klyftor.
Skala rödbeta och skär i 2 cm breda klyftor.
Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuk.
Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda kål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt citronjuice i en medelstor skål, och ställ åt sidan.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en annan djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Pressa så kycklingen täcks med panering.
Hetta upp en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P]på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär rädisor i tunna skivor, och rör ner i skålen med kål.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp regnbågspommes, rädis-slaw och kyckling på tallrikar.
Servera med vitlöksyoghurt.