Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt pankopanerad kyckling, som har fått extra smak av BBQ-marinad. Ljuvliga regnbågspommes och en fräsch rädis-slaw med kål och citron, och en krämig vitlöksdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Rödkål, förskuren
75 g
Rädisor
½ st
Citron
½ st
Vitlöksklyfta
300 g
Potatis
2 st
Morot
1 st
Rödbeta
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Skär potatis (oskalad) i klyftor.
Skala rödbeta och skär den i 2 cm breda klyftor.
Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills möra och gyllene.
Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda rödkål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt citronjuice i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Pressa så kycklingen täcks med panering.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Kyckling för 4 personer kan behöva stekas i omgångar.
Under tiden, skär rädisor i tunna skivor, och rör ner med kålen.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp regnbågspommes, rädis-slaw och kyckling på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.