Sprödrostad gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprödrostad gnocchi

Sprödrostad gnocchi

med krämig majssås och basilika

Gnocchi kan beskrivas som potatis i pastaform och kan både stekas och kokas. I dagens gröna rätt ugnssteker vi den tillsammans med zucchini och vår egen kryddblandning Vitlöksflörter. Vi vänder den färdiga gnoccin med rucola och citronsaft och serverar den över en krämig sås med stekt majs, vitlök, basilika, grädde och ost.

Taggar:
Vegetarisk
Lågkalori
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Soja
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

1 burk

Majs

1 st

Zucchini

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Vitlöksflörter

40 g

Rucola

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2429 kJ
Energi (kcal)580 kcal
Fett20.4 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater78.1 g
varav socker11.5 g
Protein19 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta gnocchi
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär zucchini i 2 cm tjocka halvmånar.

Placera zucchini och gnocchi på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en generös skvätt olivolja, Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar.

Rosta i 25–30 min, rör om regelbundet, eller tills mjuka och gyllene.

Förbered råvaror
2

Under tiden, häll av majs.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Grovhacka basilika.

Skölj rucola.

Stek majs
3

När det återstår 10 min av gnocchis och zucchinis tillagningstid, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 3–4 min, eller tills lätt brynt.

Tillsät vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Laga sås
4

Sänk till medelvärme och tillsätt sojasås [1/2 påse, 2P], grönsaksbuljong, matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl] och finriven ost.

Koka i 1-2 min, eller tills uppvärmt.

Tillsätt basilika
5

Vänd ner basilika i såsen precis innan servering.

Vänd rucola, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar med zucchini och gnocchi på plåten.

Servera
6

Lägg upp majssås i skålar.

Toppa med gnocchiblandning.