Gnocchi kan beskrivas som potatis i pastaform och kan både stekas och kokas. I dagens gröna rätt ugnssteker vi den tillsammans med zucchini och vår egen kryddblandning Vitlöksflörter. Vi vänder den färdiga gnoccin med rucola och citronsaft och serverar den över en krämig sås med stekt majs, vitlök, basilika, grädde och ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
1 burk
Majs
1 st
Zucchini
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4 g
Vitlöksflörter
40 g
Rucola
½ st
Citron
½ msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär zucchini i 2 cm tjocka halvmånar.
Placera zucchini och gnocchi på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en generös skvätt olivolja, Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar.
Rosta i 25–30 min, rör om regelbundet, eller tills mjuka och gyllene.
Under tiden, häll av majs.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Grovhacka basilika.
Skölj rucola.
När det återstår 10 min av gnocchis och zucchinis tillagningstid, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 3–4 min, eller tills lätt brynt.
Tillsät vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och tillsätt sojasås [1/2 påse, 2P], grönsaksbuljong, matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl] och finriven ost.
Koka i 1-2 min, eller tills uppvärmt.
Vänd ner basilika i såsen precis innan servering.
Vänd rucola, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar med zucchini och gnocchi på plåten.
Lägg upp majssås i skålar.
Toppa med gnocchiblandning.