Utforska världens kök
Recept chili - Här kan du läsa om våra recept med hetta
För de som älskar att addera lite hetta till sina måltider har vi skapat recept chili kategorin. Denna kategori är för alla som uppskattar den värmande, kryddiga smaken som chili kan erbjuda. Recepten är noggrant utformade att balansera hetta med god smak.
Upptäck våra goda starka recept från hela världen
Recept med hetta
Våra recept med hetta och chili är välbalanserade måltider med inspiration från hela världen. Här kan du hitta inspiration till heta rätter från världens alla hörn.Recept med hetta
Färsk chili recept
Här hittar du våra recept med färsk chili.Färsk chili recept
Pastarecept med hetta
Här hittar du våra recept med hetta och god pasta. Om du gillar pasta så kommer du inte bli besviken.Snabba recept med hetta
Snabba recept med hetta
Utforska fler av världens kök
Hetta som förhöjer smaken
Här hittar du ny inspiration till middagen
Recept chili - FAQ
Hur kan jag kontrollera hettan i en rätt med chili?
För att kontrollera hettan i en rätt med chili kan du börja med att ta bort fröna och de vita membranen inuti chilifrukten, eftersom mycket av hettan sitter där. Att välja mildare chilisorter som poblano eller padron istället för starkare sorter som habanero eller jalapeño kan också hjälpa. Ett annat bra sätt är att tillsätta chili gradvis och smaka av rätten allteftersom, så att du kan justera mängden helt efter din egen smak. Om rätten blir för stark kan du mildra hettan med mejeriprodukter som yoghurt eller gräddfil, eller genom att tillsätta socker eller syra såsom limejuice.
Finns det milda chilisorter?
Några av de mildaste chilisorterna inkluderar paprika, som är mycket mild och ofta används för sin sötma snarare än hetta. Poblano är en annan mild sort med en djup, rökig smak. Anaheim-chilin är mild och kryddig med en söt underton och banana pepper har en lätt hetta med en söt smak, vilket gör den populär i sallader och som inläggning.
Hur kan jag lindra den brännande känslan om jag har ätit något för starkt?
Om du har ätit något för starkt och upplever en brännande känsla i munnen kan du dricka mjölk, eftersom mejeriprodukter innehåller kasein som hjälper att neutralisera capsaicin, ämnet som gör chili het. Att äta yoghurt eller gräddfil kan också vara effektivt, liksom att äta något sött, eftersom socker kan hjälpa att balansera ut hettan. Det är bäst att undvika att dricka vatten, eftersom det kan sprida capsaicinet i munnen och förvärra brännan.
Upptäck fler goda recept
Testa något nytt varje dag
+7
Recept du kommer att älska!
Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.