En klassisk rumpstek är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag. Vi serverar köttet med vitlökssmör, timjanrostade pommes, citronstekta haricots verts med pinjenötter, krämig bearnaisemajonnäs och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Rumpstek
½ portionspåse
Bladpersilja
150 g
Haricots verts
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Dragon
30 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 portionspåse
Timjan
½ st
Citron
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
¼ tsk
Socker (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 5)
2 msk
Smör (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Finhacka persilja [1/2 påse, 2P] (spara några blad till garnering).
Grovhacka dragonblad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Ansa haricots verts.
Under tiden, blanda smör [2 msk | 4 msk], en nypa salt, vitlök, persilja och hälften av senapen i en liten skål.
Blanda majonnäs, dragon, resterande senap, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en ny liten skål.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 2-3 min, eller tills gyllene. Lägg över till en liten skål.
Stek haricots verts med en skvätt citronsaft och vatten [2 msk | 4 msk] i 1-2 min, tills vattnet har avdunstat. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör i pinjenötter precis innan servering.
Lägg upp pommes, kött och haricots verts på tallrikar.
Toppa kött med en sked vitlökssmör och servera med bearnaisemajonnäs.
Garnera med persiljeblad.