”Steak Frites” och bearnaisemajonnäs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
”Steak Frites” och bearnaisemajonnäs

”Steak Frites” och bearnaisemajonnäs

med haricots verts och vitlökssmör

En klassisk rumpstek är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag. Vi serverar köttet med vitlökssmör, timjanrostade pommes, citronstekta haricots verts med pinjenötter, krämig bearnaisemajonnäs och färsk persilja.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ portionspåse

Bladpersilja

1 st

Citron

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 portionspåse

Dragon

1 portionspåse

Timjan

150 g

Haricots verts

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Smör till mos

1 msk

Smör till smör

¼ tsk

Socker till dressing

2 msk

Vatten till haricots verts

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5420 kJ
Energi (kcal)1295 kcal
Fett45 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater56.4 g
varav socker8.8 g
Protein39.5 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Tillaga pommes
1

Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör och kött så det blir rumstempererat. Krydda kött med salt.

Plocka timjanblad. 

Skär potatis (oskalad) i 1/2 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, timjan, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och krispiga.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.  

Förbered råvaror
2

Finhacka persilja (spara några blad till garnering).

Grovhacka dragonblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron.

Ansa haricots verts.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
 
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. 
 
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. 
 
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Gör vitlökssmör
4

Under tiden, blanda smör, en nypasalt, vitlök, persilja och hälften av senapen i enliten skål.

Blanda majonnäs, dragon, resterande senap, socker, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en ny liten skål.

Stek haricots verts
5

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Lägg över till en liten skål.

Stek haricots verts med en skvätt citronsaft och vatten i 1–2 min, tills vattnet har avdunstat. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör i pinjenötter precis innan servering.

Skär kött i skivor.

Servera
6

Lägg upp pommes, kött och haricots verts på tallrikar.

Toppa kött med en sked vitlökssmör och servera med bearnaisemajonnäs.

Garnera med persiljeblad.