En klassisk rumpstek är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag. Vi serverar köttet med vitlökssmör, timjanrostade pommes, citronstekta haricots verts med pinjenötter, krämig bearnaisemajonnäs och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ portionspåse
Bladpersilja
1 st
Citron
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
500 g
Potatis
300 g
Rumpstek
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 portionspåse
Dragon
1 portionspåse
Timjan
150 g
Haricots verts
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Smör till mos
1 msk
Smör till smör
¼ tsk
Socker till dressing
2 msk
Vatten till haricots verts
Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram smör och kött så det blir rumstempererat. Krydda kött med salt.
Plocka timjanblad.
Skär potatis (oskalad) i 1/2 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, timjan, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och krispiga.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Finhacka persilja (spara några blad till garnering).
Grovhacka dragonblad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron.
Ansa haricots verts.
Under tiden, blanda smör, en nypasalt, vitlök, persilja och hälften av senapen i enliten skål.
Blanda majonnäs, dragon, resterande senap, socker, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en ny liten skål.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 2–3 min, eller tills gyllene. Lägg över till en liten skål.
Stek haricots verts med en skvätt citronsaft och vatten i 1–2 min, tills vattnet har avdunstat. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör i pinjenötter precis innan servering.
Skär kött i skivor.
Lägg upp pommes, kött och haricots verts på tallrikar.
Toppa kött med en sked vitlökssmör och servera med bearnaisemajonnäs.
Garnera med persiljeblad.