Ångad citronbroccoli med solroskärnor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ångad citronbroccoli med solroskärnor

Ångad citronbroccoli med solroskärnor

2 portioner | Den perfekta sidorätten

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Broccoli smakar extra gott om den först snabbt steks och sedan tillagas genom ångkokning. Vi smaksätter med citron och toppar med solroskärnor för en snabb och supergod sidorätt.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

1 st

Citron

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)549 kJ
Energi (kcal)131 kcal
Fett5.9 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater8.7 g
varav socker4.5 g
Protein7.2 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar. 

Halvera citron.

Ångkoka broccoli
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. 

Tillsätt broccoli och vänd runt.

Tillsätt en skvätt vatten till pannan, täck med lock och ångkoka i 5–6 minuter, eller tills broccolin är mjuk och klargrön.

Krydda broccoli
3

Ta av pannan från värme och krydda broccolin med en generös skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar.

Servera
4

Servera broccoli toppad med solroskärnor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image