.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomat
75
Gräddfil
100
Grönkål, skuren
500
Potatis
Gråsej
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Bladpersilja
1
Schalottenlök
1
Ägg
Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och täck dem med kallt vatten*. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Sätt på locket och ta av kastrullen från värme.
Skiva tomater. Skär schalottenlök i tunna skivor. Placera tomatskivorna på en tallrik, strö över löken och ringla över olja*. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Skär bort grönkålens stjälk och dela bladen i mindre bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme och fräs kålen i 4-5 min. Ta sedan av stekpannan från värmen.
Vispa ägg* lätt i en skål. Blanda panko med en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd först gråsejen i ägg* och sedan i pankon. Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. När pannan väl är varm, stek fisken tills den är krispigt gyllene, 3-4 min på varje sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Grovhacka persilja. Tillsätt persilja och gräddfil [1/2 burk, 2 pers] till kastrullen med potatis. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Blanda försiktigt till en potatissallad.
Fördela potatissalladen och den panerade fisken mellan era tallrikar. Servera med stekt kål och tomatsallad vid sidan av.