Gyllenstekt, krispig grillost smakar fantastiskt, och i dagens recept med inspiration från Grekland smaksätter vi den med vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Osten får sällskap av en morotssallad med rucola och soltorkade tomater och en krämig vitlökssås med gräddfil i varma pitabröd. Oreganokryddade pommes och srirachamajonnäs blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
½ g
Torkad oregano
1 st
Grillost
(Innehåller Mjölk)
25 g
Soltorkade tomater
1 st
Morot
40 g
Rucola
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skölj rucola.
Grovhacka soltorkade tomater [1/2 paket, 2P].
Lägg soltorkade tomater, morot, rucola, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål och blanda ihop precis innan servering.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Blanda vitlök, gräddfil, salt [1/4 tsp | 1/2 tsp] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person).
Krydda ost med Hello Sunrise på bägge sidor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Under tiden, placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Skär en öppning i pitabröd.
Fyll pitabröd med vitlökssås, grillost och hälften av sallad.
Lägg upp fylld pita, pommes och resterande sallad på tallrikar.
Servera med en klick srirachamajonnäs.