Hajmal spelar huvudrollen i dagens rätt. Vi steker fisken och låter den sedan sjuda i en krämig dragonsås med matlagningsgrädde, citron och smör. Samtidigt ugsnrostar vi potatis, rädisor och morot. Vi piffar med färsk persilja, och sedan återstår bara att njuta av middagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
75 g
Rädisor
1 portionspåse
Dragon
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ st
Citron
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Schalottenlök
2 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
240 g
Pangasius fiskefilet
(Innehåller Fisk)
½ dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka klyftor och placera dem på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka dragonblad.
Blanda dragon, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, en generös skvätt citronsaft, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P].
Halvera och skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.
Ansa och halvera rädisor.
Grovhacka persilja.
När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, placera morot och rädisor på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar på båda sidor.
Stek fisk i 2–3 min.
Vänd fisk, tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och schalottenlök och stek i 1 min.
Sänk till medelvärme, rör ner dragonsås och sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisk är genomstekt och sås varm.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp potatis, rostade grönsaker och fisk på tallrikar.
Toppa fisk med dragonsås och garnera grönsaker med persilja.