topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt vit fisk

Stekt vit fisk

med rostade rädisor och dragonsås

Kolja är en välsmakande torskfisk som spelar huvudrollen i dagens rätt. Vi steker den och låter den sedan sjuda i en krämig dragonsås med matlagningsgrädde, citron och smör. Samtidigt ugsnrostar vi potatis, rädisor och morot. Vi piffar med färsk persilja, och sedan återstår bara att njuta av middagen.

Taggar:
Glutenfri
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

½ st

Schalottenlök

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Dragon

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2468 kJ
Energi (kcal)590 kcal
Fett23.7 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater59.9 g
varav socker13.2 g
Protein36.8 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka klyftor och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.  

Blanda sås
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Finhacka dragonblad.

Blanda dragon, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, en generös skvätt citronsaft, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Finhacka schalottenlök.

Halvera och skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.

Ansa och halvera rädisor.

Grovhacka persilja.

Rosta morot och rädisor
4

När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, placera morot och rädisor på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Stek fisk
5

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar på båda sidor.

Stek fisk i 2–3 min.

Vänd fisk, tillsätt smör och schalottenlök och stek i 1 min.

Sänk till medelvärme, rör ner dragonsås och sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisk är genomstekt och sås varm.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis, rostade grönsaker och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med dragonsås och garnera grönsaker med persilja.