Ikväll lagar vi supergod stekt kummel. Som läckra tillbehör lagar vi krämig potatisgratäng dauphinoise med purjolök, och krispig vitlöksrostad broccoli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Purjolök
200
Matlagningsgrädde
250
Kummelfilé
500
Potatis
250
Broccoli
4
Grönsaksbuljong
2
Vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1/2 cm tunna skivor. Placera dem i en kastrull med kallt saltat vatten och koka upp. Koka i 10 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet. Skär bort den grövsta blasten på purjolöken [1/2 st, 2 pers], dela löken på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Finhacka (eller pressa) vitlök.
Placera potatisskivor i ugnsform. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs hälften av vitlök i 1 min. Tillsätt purjolök och stek i 3-4 min. Tillsätt matlagningsgrädde och grönsaksbuljong och sjud i 1-2 min.
Häll blandningen av purjolök och matlagningsgrädde över potatisen. Baka i ugnen i 20-25 min.
Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Blanda resterande vitlök, en skvätt olivolja* och en nypa salt* och peppar* i en bunke. Tillsätt broccoli och vänd tills täckt. Placera broccoli på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 6-10 min.
Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stekpanna på hög värme när det återstår 6-8 min av potatisgratängens baktid. Krydda fisk med salt* och peppar. Tillsätt fisken till stekpannan med skinnet neråt. Sänk till medelvärme, och stek i 3-4 min på varje sida. Vänd fisken försiktigt. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Servera kummel med potatisgratäng och vitlöksrostad broccoli!