Stekt kyckling och rostade bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyckling och rostade bönor

Stekt kyckling och rostade bönor

med avokadosallad och vitlöksdressing

Kvällens middag blir en supergod kycklingrätt med massor av nyttigheter och härliga smaker! Vi serverar perfekt ugnsstekt kycklingfilé på en bädd av knapriga, rostade cannelinibönor som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Hello Sunrise och svänger ihop en avokadosallad med rucola och morot som tillbehör. En krämig vitlöksdressing på gräddfil blir ett perfekt komplement till både kyckling, bönor och grönsaker.

Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Avokado

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

1 st

Morot

1 paket

Cannelinibönor

Ingår inte i din leverans

½ msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

0.52 tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2668 kJ
Energi (kcal)638 kcal
Fett27.7 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater36.9 g
varav socker10.6 g
Protein50.9 g
Salt7.1 g

Instruktioner

Rosta cannelinibönor
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Häll av och skölj cannelinibönor. Torka av med en bit hushållspapper.

Blanda cannelinibönor, Hello Sunrise, mjöl, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Placera bönor på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills spröda.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med grönsaksbuljong och salt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka tomat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj rucola.

Blanda sallad
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar. Krydda med en nypa salt och peppar.

Blanda rucola, tomat, morot, avokado, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Gör dressing
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och toppa med kyckling.

Servera med en klick vitlöksdressing och toppa med rostade bönor.